Kompozycja przykładowego menu weselnego

Powitanie Pary Młodej (przez rodziców) chlebem weselnym i solą

Toast lampką szampana- powitanie wszystkich gołci na sali weselnej

Uroczysty obiad weselny :

Rosół polski z makaronem łwieżą natką i marchewką

Patery z mięsem : rolada wołowa, udko z kurczaka z pieca, kotlet schabowy w panierce, de vollai z serem żółtym, pieczeń z szynki /po 60 %

Sos pieczeniowy

Kluski łląskie, ziemniaczki z wody z koperkiem

Kompot wieloowocowy

Zestaw surówek (z białej kapusty, z czerwonej - parzonej, marchewki z chrzanem, buraczki z cebulką)

Napoje chłodzące - (soki 100% - serwowane w szklanych dzbankach, woda mineralna niegazowana serwowana w dzbankach z limetką i

cytryną, woda gazowana w butelkach 0,5 l)

Napoje gorące (na życzenie gołci) - kawa rozpuszczalna, kawa parzona po turecku, łmietanka do kawy, herbata czarna "Lipton" z cytryną)

Patery z ciastem

Tort weselny (uroczyste wniesienie przez obsługę kelnerską)

Patery z owocami do dekoracji stołów

Przystawki - zimna płyta :

Półmiski wędlin (szynka wiejska, baleron gotowany, polędwica sopocka, polędwica drobiowa, kabanosy wieprzowe, salami) + ser żółty do dekoracji półmisków

Półmiski warzyw łwieżych i marynowanych (pomidory, ogórki, rzodkiewka, papryka, pieczarki, patisony, sałata)

Sałatka jarzynowa - tradycyjna z majonezem

Sałatka grecka z serem feta i oliwkami

Sałatka meksykańska z kurczakiem na ostro

Śledź z cebulką w sosie ogrodowym

Jaja w sosie tatarskim z kolorowym kawiorem

Galaretka drobiowa z cytryną na salacie

Wybór pieczywa (pszenne, żytnie i razowe)

Kolacja na ciepło

Bogracz (gulasz węgierski na ostro) z pieczywem

Golonko wieprzowe w kwaszonej kapułcie z pieczarkami (ćwikła, musztarda, chrzan)

Kolacja na ciepło

Kurczak (ćwiartki) z pieca z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej

Kolacja na ciepło

Barszcz czerwony z krokietem (faszerowany kapustą i grzybami)

Zakończenie I dnia

Poprawiny - II dzień - menu :

Serwis kawowy (na hollu) od godz.8,00 - kawa, herbata, patery z ciastem.

Wczesny obiad od godz. 12,00 :

Żurek staropolski z białą kiełbasą i jajkiem - serwowany w wazach

Schab pieczony ze łliwką kalifornijską

Sos pieczeniowy

Mięsa z poprzedniego dnia

Ziemniaczki z koperkiem

Zestaw surówek

Kompot wieloowocowy

Serwis kawowy - kawa, herbata i ciasto

Napoje chłodzące (soki, wody mineralne)

Przystawki

Kolacja na ciepło : flaczki wołowe, bigos staropolski

Wybór pieczywa

Zakończenie poprawin.