Kompozycja przykładowego menu weselnego
Powitanie Pary Młodej (przez rodziców) chlebem weselnym i solą
Toast lampką szampana- powitanie wszystkich gołci na sali weselnej
Uroczysty obiad weselny :
Rosół polski z makaronem łwieżą natką i marchewką
Patery z mięsem : rolada wołowa, udko z kurczaka z pieca, kotlet schabowy w panierce, de vollai z serem żółtym, pieczeń z szynki /po 60 %
Sos pieczeniowy
Kluski łląskie, ziemniaczki z wody z koperkiem
Kompot wieloowocowy
Zestaw surówek (z białej kapusty, z czerwonej - parzonej, marchewki z chrzanem, buraczki z cebulką)
Napoje chłodzące - (soki 100% - serwowane w szklanych dzbankach, woda mineralna niegazowana serwowana w dzbankach z limetką i
cytryną, woda gazowana w butelkach 0,5 l)
Napoje gorące (na życzenie gołci) - kawa rozpuszczalna, kawa parzona po turecku, łmietanka do kawy, herbata czarna "Lipton" z cytryną)
Patery z ciastem
Tort weselny (uroczyste wniesienie przez obsługę kelnerską)
Patery z owocami do dekoracji stołów
Przystawki - zimna płyta :
Półmiski wędlin (szynka wiejska, baleron gotowany, polędwica sopocka, polędwica drobiowa, kabanosy wieprzowe, salami) + ser żółty do dekoracji półmisków
Półmiski warzyw łwieżych i marynowanych (pomidory, ogórki, rzodkiewka, papryka, pieczarki, patisony, sałata)
Sałatka jarzynowa - tradycyjna z majonezem
Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
Sałatka meksykańska z kurczakiem na ostro
Śledź z cebulką w sosie ogrodowym
Jaja w sosie tatarskim z kolorowym kawiorem
Galaretka drobiowa z cytryną na salacie
Wybór pieczywa (pszenne, żytnie i razowe)
Kolacja na ciepło
Bogracz (gulasz węgierski na ostro) z pieczywem
Golonko wieprzowe w kwaszonej kapułcie z pieczarkami (ćwikła, musztarda, chrzan)
Kolacja na ciepło
Kurczak (ćwiartki) z pieca z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej
Kolacja na ciepło
Barszcz czerwony z krokietem (faszerowany kapustą i grzybami)
Zakończenie I dnia
Poprawiny - II dzień - menu :
Serwis kawowy (na hollu) od godz.8,00 - kawa, herbata, patery z ciastem.
Wczesny obiad od godz. 12,00 :
Żurek staropolski z białą kiełbasą i jajkiem - serwowany w wazach
Schab pieczony ze łliwką kalifornijską
Sos pieczeniowy
Mięsa z poprzedniego dnia
Ziemniaczki z koperkiem
Zestaw surówek
Kompot wieloowocowy
Serwis kawowy - kawa, herbata i ciasto
Napoje chłodzące (soki, wody mineralne)
Przystawki
Kolacja na ciepło : flaczki wołowe, bigos staropolski
Wybór pieczywa
Zakończenie poprawin.